Heti filmpremier - 11.30. - 12.06. | Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ

A Cinema City ezen a héten is új filmekkel vár.

Dátum

29 Nov. 2023 22:00 - 5 Dec. 2023 22:00

Töltsd le a SPOT applikációt

apple-download-icongoogle-download-icon
  • Kacsalábon

    A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába. Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

    Jegyfoglalás és -vásárlás: Kacsalábon

     Kacsalabon_CCFB_PrePremier_4DX_OV.jpg

    Hullaadás

    Azt követően, hogy egy Black Friday-vásár tragédiába torkollik, egy rejtélyes, a Hálaadás szimbólumaként elhíresült figura álcája mögé bújó gyilkos kezdi terrorizálni a Massachusetts állambeli Plymouth lakosságát, vagyis azt a helyet, ahonnan az ünnep ered. Ahogy egyesével hullanak az emberek, a szimpla bosszúhadjáratnak tűnő esetek mögül elősejlik egy nagyobb, ádázabb terv is, ami az ünnep köré fonódik. Időben leleplezi a város lakossága a tettest, vagy mind egy elborult hálaadási vacsora vendégei lesznek?

    Jegyfoglalás és -vásárlás: Hullaadás

    Thanksgiving_XV_CC_1200x1200px-1.jpg

    Eszeveszett küldetés

    Rayane (Tarek Boudali), a jószándékú de kissé kétbalkezes zsaru szörnyű ultimátumot kap: nagyanyját, aki épp valóságshow-sztár akart lenni, egy mexikói drogkartell ejti rabul. Mindössze 3 nap áll Rayane rendelkezésére, hogy egy elképzelhetetlenül értékes váltságdíjat virítson. Nincs más hátra, hűséges csapatával az oldalán, szerencsétlen hősünk nekivág a lehetetlen küldetésnek Franciaországon, Abu Dhabin és Mexikón keresztül, hogy az édes nagyit megmentse.

    Jegyfoglalás és -vásárlás: Eszeveszett küldetés

    O3DM_bannerek_cc_premier_elott_1200x1200.jpg

    Semmelweis

    Semmelweis (Vecsei H Miklós). Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok… És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

    Jegyfoglalás és -vásárlás: Semmelweis

    Semmelweis_CC_1200x1200_kozonseg_alba.jpg

    A három rabló és a lusta oroszlán

    Mindenki békésen él az idilli Cardamon városában, ám a három bajkeverő, Casper, Jasper és Jonathan mindig rosszban sántikálnak. Káosz uralja mindennapjaikat - a háztartásukban is. Égető szükségük van egy házvezetőnőre, ezért az éjszaka leple alatt elrabolják Sophie nénit, akinek vezetői képességei még a házvezetésnél is jobbak: a rablóknak parancsolgat, és elvégezteti velük a munkát. Apránként mindhárman rájönnek, hogy csapdába kerültek. Az egyetlen megoldás, ha visszaviszik Őt a városba. Egy újabb csínytevés után börtönben kötnek ki - de amikor a város veszélybe kerül, a rablóknak esélyük nyílik bebizonyítani, hogy a bátorsággal jót is tehetnek.

    Jegyfoglalás és -vásárlás: A három rabló és a lusta oroszlán

    A_Harom_Rablo_HU_CC_1200x1200_premier.jpg

    Egy zuhanás anatómiája

    A világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimiben Sandra (Sandra Hüller – Toni Erdmann) idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. A sikeres német írónő francia férjével és látássérült gyerekükkel élnek a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlan halála után nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Sandra ezért a rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül. A már-már hitchcocki hagyományokat követő filmben az eseményeket végig a feleség szemszögéből követjük, miközben a néző számára is kérdéses az ártatlansága. Az Egy zuhanás anatómiája azonban sokkal több bűnügyi történetnél: Justine Triet rendezőt elsősorban a házasság, és alapvetően az emberi kapcsolatok legmélyebb rétegei érdeklik.

    Jegyfoglalás és -vásárlás: Egy zuhanás anatómiája

    EZA_1200x1200_cc.jpg

    Legfrissebb hírek