Mammut Tető

Restaurant, cafe, Services

Mammut II. floor 4
budapestrooftopcinema.hu


Opening hours
Mon 4:00pm - 11:00pm
Tue 4:00pm - 11:00pm
Wed 4:00pm - 11:00pm
Thu 4:00pm - 11:00pm
Fri 4:00pm - 11:00pm
Sat 4:00pm - 11:00pm
Sun 4:00pm - 11:00pm
Open on sunday
  • Accept Credit card
  • Frequent shopper programme
  • Store-specific gift vouchers
  • Mammut gift vouchers
  • Accept Euro

Mammut Tető

A Mammut Tető Buda első és immáron legnagyobb területű tetőkertje, amely változatos programmal várja a kikapcsolódni vágyókat és az open-air mozi szerelmeseit is egyaránt. A hely 2019-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is a hét minden napján nyitva tart a nyári szezonban. Küldetéstudatunk az, hogy a budai fiataloknak minőségi szórakozási alternatívát nyújtsunk a város közepén, de mégis egy kicsit mindentől “feljebb”.

A Budapest Rooftop Cinema - röviden ‘BRC’ - immár nyolcadik éve végzi kultúraközvetítő és hagyományőrző tevékenységét mint az ország egyetlen tető(kert)mozija.

Az évek során több helyszínen, de egyre nagyobb sikerrel valósultak meg vetítéseink, a tavalyi nyári szezonban ún. ‘pilot’ jelleggel egy extra helyszínnel bővültünk: a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központ tetőterasza adott teret pop-up mozinknak.

A koncepció lényege változatlan: a közösségi filmnézés, filmvetítés a hagyományostól radikálisan eltérő helyszínen, egy adott épület tetején, tetőteraszán valósul meg, így a nézőközönség kiszakadva érezheti magát a város állandóan zajos, pörgő forgatagából, ugyanakkor a csillagos ég alatt - szabadtéren élvezhetik a filmeket, legyen az egy örök klasszikus, egy kultmozi vagy akár egy független filmes premier, valamint a magyar filművészet új és régi remekműveinek népszerűsítése a fiatalok számára.

A professzionális - a ‘hagyományos’ mozikban megszokott’ - technikai minőség, a lehetőségekhez mért legújabb vetítéstechnika és annak minden elengedhetetlen kiegészítője jelen van nálunk, mint a klasszikus popcorn / cola kombó vagy akár a reneszánszát élő “nachos” menük. A vendéglátásban szoros együttműködésben és üzemeltetésben a Mammut Tető profi csapatával ezt sikerült a lehető leg autentikusabbá tenni, így is bővítve a bár és a helyszín programkínálatát. Terveink szerint folytatnánk a ‘mozis’ tevékenységet, de már egy fix ültetett és enyhén döntött kertmozis nézőtérrel, valamint az esetleges zajszennyezést elkerülendő irányított hangsugárzókkal és telepített vetítőhelységgel.

Store news

Back to top