Rubik Rekordkísérlet

Létezik egy magyar tárgy, melyet a becslések szerint a Föld minden ötödik embere kezében fogott már, világszerte ott lapul a gyerekszobák polcain és az irodák fiókjában, mely gyakori - sokszor észrevétlen – kelléke számos hollywoodi szuperprodukciónak is. Rubik Ernő feltaláló 1974-ben megalkotott „bűvös kockájáról” van szó.

A „bűvös kocka” szabadalmi bejegyzésének 42., a logikai játék Magyarországi megjelenésének 40. évfordulója alkalmából 2017. április 22. és május 13. között a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány kezdeményezésében a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központ támogatásával, „Csodálatos  kockázatok”  néven  egy  interaktív  foglalkozásokkal  kiegészített  jótékonysági rekordkísérletre kerül sor.

Az egyedi számítógépes programon tervezett, embermagasságú (közel 6,5 m2-es), 2000 darab egyedi színkombinációjú Rubik-kockából álló óriásképen a 2017-es vizes világbajnokság tiszteletére rajzolódik majd ki a kétoldalú mozaik, amit  magyar  kocka  bajnokok  április  22-én  és  23-án raknak  ki.

 Az installációba beépített és a foglalkozások során használt, adományokból vásárolt 2000 darab egyedi Rubik-kocka 100 hátrányos helyzetű településen lévő, oktató általános és középiskola között lesz szétosztva.

Hétfőtől péntekig tartó foglalkozások lesznek szervezve a diákok számára: az alkalmanként 80 fős foglalkozások célcsoportja a 9-10. osztályos fővárosi és vidéki középiskolások.  A foglalkozás célja a reáltantárgyak iránti jellemzően alacsony érdeklődés fokozása, az  iskolai  tananyagban  nem  taglalt,  komplex  matematikai-közgazdaságtudományi  kérdések, összefüggések interaktív, non-formális bemutatása. A diákok a Rubik kocka megismerését követően kombinatorikai, matematikai, statisztikai feladványokat oldhatnak meg.   

További részletek:

https://www.facebook.com/events/1886954778253629/

 

További hírek

Hangolódjon a karácsonyra!

November második hetétől már élvezhetjük a legfinomabb karácsonyi italkülönlegességeket a Starbucksban.

Megnyílt a VitaFlex Shop!

Táplálék-kiegészítő világmárkák egy helyen! Térj be hozzánk a 2.000 forintos regisztrációs ajándékcsomagodért az újonnan nyílt boltunkba

Őszi színek a JokerLeathernél

Egy divatos bokacsizma nélkül nem kezdődhet az őszi-téli szezon!

A puhaság ölelése

A termékeket november 14-től megtalálja üzleteinkben.

Vissza a lap tetejére