Adatvédelem

A Mammut Management Kft. rendelkezési joga alatt álló www.mammut.hu weboldalhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató

A Mammut Management Kft., mint a www.mammut.hu/ weboldal jogosultja az adott weboldalhoz kapcsolódó személyes adatkezelések tekintetében adatkezelőként jár el. Amennyiben Ön a weboldalt felkeresi, a weboldal működéséhez kapcsolódó rövid szöveges fájlok az un. cookiek, vagy sütik útján, valamint a weboldalon végzett tevékenységeitől függően egyéb esetekben (pl. kapcsolatfelvétel, hírlevél feliratkozás) az Ön személyes adatainak a kezelésére kerül sor. Személyes adatainak kezelésével összefüggésben az alábbi információkat bocsájtjuk a rendelkezésére.

  1. Az Adatkezelő adatai

    cégnév:Mammut Management Kft.
    székhely:1024. Budapest, Lövőház utca 2-6.
    cégjegyzékszám:01 09 304362
    telefonszám:+36 1 345 8000
    e-mail:mammut@mammut.hu

    A továbbiakban: Adatkezelő, vagy Mammut Kft.

    A honlap üzemeltetésével kapcsolatos, valamint az adatkezelés során alkalmazott legfontosabb jogszabályok:

    Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR) - amely a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szól1

    2013. évi V. törvény - a Polgári Törvénykönyvről
    2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban Infotv., adatvédelmi törvény);
    2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
    2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.):
    Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során,;

  2. Az adatkezelés által érintett adatok köre

    Az Adatkezelő a weboldalán elérhető „írjon nekünk”, „leendő bérlőinknek” ill. „hírlevél” funkciók útján megvalósuló személyes adatkezelésekhez kapcsolódóan külön adatkezelési tájékoztatót alkalmaz. Jelen tájékoztató a honlap működésével összefüggésben az alkalmazott programozási megoldások miatt automatikusan megvalósuló személyes adatkezelésről nyújt tájékoztatást.

    Ugyancsak nem terjed ki jelen tájékoztatás a weboldalról elérhető és az Adatkezelő rendelkezése alatt álló közösségi média alkalmazásokhoz/oldalakhoz kapcsolódó személyes adatkezelésekre, tekintettel arra, hogy ezen közösségi média alkalmazások/oldalak útján az Adatkezelő nem végez személyes adatkezelést (vagyis pl. nem gyűjt, tárol, dolgoz fel semmilyen személyes adatot). A közösségi média említett oldalai útján megvalósuló személyes adatkezelések az adott oldal, illetve szolgáltató saját adatkezelési szabályainak megfelelően történnek, amellyel kapcsolatban az adott szolgáltatók lentebb megjelölt oldalain kaphatnak bővebb tájékoztatást:

    1. Session ID, cookiek (sütik)

      A weboldal a bejelentkezés esetén session ID-t, vagyis egy az Ön gépének azonosítására szolgáló kódsort küld, továbbá a weboldalon történő böngészés során rövid szöveges vagy számsor azonosító fájlok, (cookiek vagy sütik) elhelyezésére is sor kerül az Ön gépén.

      A cookiek két formáját alkalmazzuk a weboldal működése során az ideiglenes (vagy un. munkamenet) cookiek, továbbá a hosszabb ideig tárolódó (tartós) cookiek. Az ideiglenes cookiek, és a hosszabb időn át tárolódó cookiek is azt a célt szolgálják, hogy az adott böngésző, és így az adott számítástechnikai eszköz (pl. asztali számítógép, laptop) azonosíthatóvá váljon. Az ennek során kezelt adat tehát az azonosítást szolgáló cookie, valamint az adott azonosítóhoz kapcsolódó, a weboldalon kifejtett aktivitás (pl. a weboldal megnyitásának, elhagyásának/bezárásának ideje, a weboldalon végrehajtott műveletek, az innen megnyitott weboldal). Tájékoztatjuk, hogy sem az un. session ID, sem az alkalmazott egyéb cookiek nem alkalmasak az Adatkezelő általi személyazonosításra, mivel nem a felhasználót (vagyis a weboldalt meglátogató személyét), hanem az általa használt böngésző programot, és eszközt azonosítják.

      Technikai okokból szükséges Sütik

      Opcionális Sütik

    2. A weboldalon alkalmazott idegen kódok/cookiek (statisztika, remarketing)

      A weboldalunkban Google LLC. - mint külső szolgáltató – statisztikai célú idegen kódjai/cookie-jai kerülnek alkalmazásra. Felhívjuk a figyelmét, hogy a szolgáltató mind az oldal látogatásával kapcsolatos anonim (statisztikai célokat szolgáló) adatokat, mind az Ön által használt böngésző beállításaival, valamint az oldalon kifejtett aktivitásával kapcsolatos adatokat tárolhat (pl. az adott böngészőt használó milyen tartalmat nézett meg a honlapon, mikor nézte meg). Az említett kódok nem alkalmasak a szolgáltató, illetve az Adatkezelő általi személyazonosításra, mivel a látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag az Ön által használt böngésző szoftvert azonosítják.

      A weboldal remarketing célokat szolgáló idegen kódokat is futtat. A remarketing egy hirdetési módszer, amelynek keretében a weboldalunkat meglátogatók - pontosabban az általuk használt böngésző szoftver- egyedi azonosítása válik lehetségessé, szintén a már korábban említett cookiek útján. A remarketing kódok segítségével egy adott eszközt használónak az adott weboldalhoz kapcsolódó, továbbá más weboldalakon kifejtett aktivitása (pl. megnyitott oldalak, az oldalakon belüli menük megtekintése/megnyitása/legördítése, az egyes weboldalak közötti útvonala - melyik oldalról érkezett az adott weboldalra, onnan melyik weboldalt nyitotta meg-, továbbá az adott weboldal megelőző utolsó felkeresésének ideje követhető nyomon. Vagyis ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, az azt kezelő szolgáltatóknak lehetőségük van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalmuk tekintetében.

      A remarketing célból alkalmazott cookiek sem teszik lehetővé a szolgáltató, vagy az Adatkezelő általi személy szerinti beazonosítást, mivel nem a felhasználót, hanem az általa használt programot, eszközt azonosítják.

      A weboldalon a következő külső szolgáltatók remarketing kódjai (cookie-jai) futnak: Google LLC., illetve a Facebook Inc..

      Ön jogosult rá, hogy a Google által alkalmazott cookiekat letiltsa vagy személyre szabja. A Google által végzett adatkezelésről részletesebb információkat az alábbi weblapon találhat: https://www.google.hu/intl/hu_hu/policies/privacy

      A Google által elhelyezett cookiekról itt lehet bővebb információt találni: https://policies.google.com/technologies/types

      Kérdéseire az alábbi elérhetőségen kérhet további tájékoztatás: data-protection-office@google.com

      Ön jogosult rá, hogy a Facebook által alkalmazott cookiek futását az eszközén letiltsa, vagy korlátozza. A Facebook által végzett adatkezelésről részletesebb információkat az alábbi weboldalon találhat: https://www.facebook.com/policies/cookies/

      Facebook által alkalmazott cookiekről itt lehet további információkat találni:
      https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/#

      Kérdéseire az alábbi elérhetőségen kérhet további tájékoztatást: https://hu-hu.facebook.com/privacy/explanation (az oldalon a Facebook írországi leányvállalatával lehetséges az elérhető üzenet panelek útján a kapcsolatfelvétel, illetve tájékoztatás kérés)

      Ön továbbá bármely időpontban jogosult a cookiek alkalmazását a böngészőprogramjában általában letiltani, ebben az esetben viszont a weblapon keresztül elérhető bizonyos szolgáltatások hozzáférése, egyes funkciók zavartalan használata korlátozottá válhat. Leggyakrabban a böngésző programok beállításai körében lehet törölni a sütiket a saját számítógépről, valamint annak alkalmazását is itt lehet letiltani pl.:

      Edge: Beállítások/speciális beállítások/Adatvédelem és szolgáltatások/cookiek engedélyezése menüpont alatt;

      Chrome: Beállítások/Speciális lehetőségek/Tartalombeállítások/cookie-k/összes cookie és webhely adat/összes eltávolítása .)

    3. A közösségi alkalmazásokkal összefüggő adatkezelések

      Facebook plugin-ok Weboldal a Facebook közösségi oldal plugin-jeit tartalmazza beépített alkalmazásként.

      A fent megjelölt oldal megnyitásakor a plugin összekapcsolja az Ön böngészőjét a Facebook szerverével. A Facebook így adatot kezel arról, hogy Ön az IP-címével azonosított böngésző felkereste oldalunkat. Önnek arra is lehetősége van, hogy oldalaink tartalmait belinkelje a Facebook profiljára. Ebben az esetben a Facebook hozzárendelheti az oldalunkon tett látogatást az Ön Facebook profiljához. Tájékoztatjuk, hogy a Facebook a fenti adatköröket illetően önálló adatkezelés végez, amellyel kapcsolatban további, részletesebb információkat a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában talál: https://hu-hu.facebook.com/policy.php

      Youtube videók használata Az adott weboldal az adatkezelő hirdetéseihez és videói lejátszásához a Youtube beágyazott funkcióit használja. Amikor Ön elindítja egy ilyen beágyazott Youtube videó lejátszását, egy rövid számsorból, vagy karaktersorból álló program (cookie/süti) kerül telepítésre az Ön eszközén, amely információkat gyűjt az Ön felhasználói szokásairól. Tájékoztatjuk, hogy e tekintetben a Youtube (ill. tulajdonosa a Google) szintén önálló adatkezelés végez. Az összegyűjtött információk többek között statisztikák készítésére szolgálnak, melyek célja a felhasználóbarát működés elősegítése és a visszaélések megakadályozása. A Youtube adatvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban bővebb információkat az alábbi linken találhat: https://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

  3. Az adatkezelés jogalapja, célja

    Az adatkezelés alapja az Ön hozzájárulása, amit a weboldalon megjelenő kiemelt szövegsávban lévő „Elfogadom” gombra kattintással adhat meg. Ez egyben a cookiek alkalmazásával történő személyes adatkezeléshez történő hozzájárulást is jelenti.

    Az „Elfogadom” gomb megnyomásával Ön hozzájárul ahhoz is, hogy az Adatkezelő a jelen tájékoztatóban megjelölt adatok, információk rögzítéséhez szükséges, külső szolgáltató (pl. Google, Facebook) által alkalmazott idegen kódokat használjon a weblappal összefüggésben, és szintén hozzájárul a személyes adatai ezúton történő kezeléséhez.

    Az adatkezelés célja:

    Session ID esetében a süti a munkamenet azonosítóját tartalmazza, alapvetően szükséges ahhoz, hogy a látogató használhassa a különböző funkciókat, így például a korábbi lépésekre, beírt szövegre való emlékezést.

    A további cookiek esetében:

    • a weboldal optimális működésének biztosítása;
    • a felhasználói élmény testre szabása;
    • az Ön, mint felhasználó (pontosabban az Ön által használt böngésző) azonosítása,
    • statisztikák készítése, rendszer diagnosztikai, ill. terhelés kiegyenlítést szolgáló célokból.

    A statisztikai célú cookiek esetében látogatottsági információk gyűjtése, amelyek útján az Adatkezelő főként arról szerez információt, hogy hány látogató kereste fel weboldalát, és a látogatók mennyi időt töltöttek a weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e.

    A weblapról begyűjtött cookie információk segítségével jobban megismerhetőek a weblappal kapcsolatos használati szokások, továbbá lehetőség nyílik információkat elemezni és ezzel is elősegíteni a weblap szolgáltatásainak fejlesztését és javítását. Az Adatkezelő a felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez használja fel.

    A remarketing célú kódok (cookiek) esetében az adatkezelés célja az weboldalt felkeresőknek az adott oldallal, valamint más internetes oldalakkal kapcsolatos használati szokásainak, érdeklődéseinek, preferenciáinak a nyomon követése, abból a célból, hogy részükre személyre szabott hirdetési üzenetek legyenek kínálhatók (ez utóbbiak nem csak az Adatkezelő, hanem a kódot alkalmazó külső szolgáltató, illetve az ő egyéb üzleti partnereihez is kapcsolódhatnak).

  4. Az adatkezelés időtartama

    1. Az Adatkezelő által alkalmazott session ID esetében

      Név: PHPSESSID
      lejárat: az adott munkamenet, a böngésző bezárásával a cookie törlődik

    2. A Google által elhelyezett cookiekról itt lehet bővebb információt találni: https://policies.google.com/technologies/types

    3. Facebook által alkalmazott cookiekről itt lehet további információkat találni: https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/#

    Amennyiben az Ön által használt böngésző programban Ön letiltja a cookiek alkalmazását (törli azokat) az azok útján történő adatkezelés eddig az időpontig tart.

  5. A kezelt személyes adatok átadásának, továbbításának esetei

    1. Az Adatkezelő a www.mammut.hu oldal üzemeltetéséhez szerződéses partnert (adatfeldolgozót) vesz igénybe, aki az oldal működtetését saját tárhelyén biztosítja, így az oldal működtetése, használata során keletkező adatok az említett szerződött partner eszközein tárolódnak. Az adatfeldolgozó adatai:

      cégnév:LUMISYS Kft.
      székhely:1011 Budapest, Hunyadi János út 5. 1. em. 12.
      elérhetőség:tel.szám: +36 1 612 5532
    2. A Google által használt cookiek tekintetében külső szolgáltatóként az alábbi társaság működik közre:

      cégnév:Google LLC.
      cím:1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States
      elérhetőség, tel.:+1 650 253 0000

      A Google LLC. regisztrált tagja az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió Bizottsága által megkötött adatvédelmi pajzs egyezménynek, így az irányába történő adattovábbítás esetén az uniós adatvédelem szintjének megfelelő szintű védelmet kell vélelmezni, ezért az nincs további feltételhez kötve.

    3. A Facebook által használt cookiek tekintetében külső szolgáltatóként az alábbi társaság működik közre:

      cégnév:Facebook Inc.
      cím:1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025
      elérhetőség, tel.:+1 650 543 4800

      A Facebook Inc. regisztrált tagja az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió Bizottsága által megkötött adatvédelmi pajzs egyezménynek, így az irányába történő adattovábbítás esetén az uniós adatvédelem szintjének megfelelő szintű védelmet kell vélelmezni, ezért az nincs további feltételhez kötve.

    4. Adattovábbítás harmadik (EU-n kívüli) országba

      Az Adatkezelő nem végez az Európai Unión kívülre irányuló adattovábbítást. A Google, illetve a Facebook idegen kódok/cookiek használatával összefüggésben a korábbiakban megjelölt adatok a Google, illetve a Facebook szerveire (adott esetben tengeren túli szervereire) is kerülhetnek, ugyanakkor mind a Google LLC., mind a Facebook Inc. tekintetében az adatvédelmi pajzs egyezmény folytán az uniós adatvédelem szintjének megfelelő szintű védelmet kell vélelmezni, ezért az adattovábbítás nincs további feltételhez kötve.

  6. A kezelt személyes adatok védelme

    Az Adatkezelő az adatkezelési műveletek technikai és eljárási szabályainak kidolgozása során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az Ön adatainak a megfelelő fizikai és informatikai védelme biztosított legyen. Az alkalmazott intézkedések célja elsősorban a kezelt adatokhoz történő jogosulatlan hozzáfér lehetőségnek, az adatok jogosulatlan megváltoztathatóságának, továbbításának, nyilvánosságra hozatalának, törlésének vagy sérülésének elkerülése, megakadályozása. Az Adatkezelő az adatkezelés során alkalmazott eszközöket és intézkedéseket ennek megfelelően választja meg. Biztosítja továbbá az Adatkezelő, hogy a kezelt adatokhoz csak az arra feljogosítottak férhessenek hozzá és a kezelt adatok hitelessége és változatlansága biztosított legyen.

  7. Az érintett jogai az adatkezeléssel összefüggésben

    Az Adatkezelő által folytatott, az Ön személyes adatait érintő adatkezelés kapcsán Ön jogosult:

    • a megfelelő és átlátható tájékoztatásra, ennek keretében, hogy visszajelzést kapjon az Adatkezelőtől arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e;
    • pontatlan személyes adatainak helyesbítését kérni;
    • kezelt személyes adatainak törlését kérni, amennyiben az adatkezelés kizárólag az Ön hozzájárulásán alapul, vagy ha az adatokra már nincs szükség abból a célból amiért gyűjtve lettek, illetve ha az adatkezelés jogellenes;
    • személyes adatai hordozhatóságának jogával élni, vagyis jogosult személyes adatait széles körben használt, géppel olvasható formában megkapni, más adatkezelőhöz továbbítani, ill. ezt kérni, feltéve, hogy az adatkezelés automatizált, és szerződésen, vagy hozzájáruláson alapul, továbbá hogy az említett jog gyakorlása más jogos érdekét, szabadságát nem sérti;
    • személyes adatai kezelésének korlátozását kérni (például, ha a kezelt adatainak pontossága vitatott, vagy felmerült az adatkezelés jogellenessége ezen körülmények tisztázásáig);
    • tiltakozni személyes adatai kezelése ellen (például, ha az adatkezelés jogalapja az adatkezelő, vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítése), illetve korábban adott hozzájárulását bármikor visszavonni,
    • sérelmesnek vélt adatkezelés esetén felügyeleti hatósághoz, bírósághoz fordulni.

    Az érintett egyes jogainak tartalma

    1. személyes adatokhoz való hozzáférés joga: az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen, akkor jogosult arra, hogy a hozzáférést kapjon a következő információkhoz:

      • kezelt személyes adatai kategóriái,
      • az adatkezelés célja,
      • címzettek akikkel közölték, vagy közölni fogják a személyes adatait,
      • az adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy az időtartam meghatározásának szempontjai
      • az adatok forrása, ha nem az érintettől lettek gyűjtve az adatok,
      • a felügyeleti hatósághoz fordulás (panasz) jogáról,
      • ha történik automatizált döntéshozatal, profilalkotás az adatkezelés során, akkor ennek tényéről, logikájáról, illetve az Önre nézve várható következményeiről.
    2. személyes adatok helyesbítésének joga: az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve kérheti, hogy a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

    3. személyes adatok törlésének joga: az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha:

      • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték vagy;
      • az érintett visszavonja a hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja vagy;
      • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy;
      • a személyes adatokat jogellenesen kezelték vagy;
      • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell vagy;
      • a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan (pl. valamilyen on-line marketing, internetes nyereményjáték keretében) került sor.

      Előfordulhatnak olyan fontos okok, érdekek, amelyek akkor is lehetővé tehetik az érintett adatainak kezelését, ha tiltakozott az ellen (ilyen lehet pl. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása, vagy ha az jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges).

    4. az adatkezelés korlátozáshoz való jog: az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha:

      • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát (ez esetben a korlátozás addig tart, amíg az Adatkezelő ellenőrzi a személyes adatok pontosságát) vagy;
      • az adatkezelés jogellenes, és az érintett az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását, vagy;
      • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
      • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben addig tart a korlátozás, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben);

      A korlátozás időtartama alatt – leszámítva a fontos közérdek, illetve a személyek jogainak védelméhez fűződő eseteket – az adott adat tárolásán kívül azzal más adatkezelési művelet nem végezhető

    5. Az adathordozhatóság joga: az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Ez a jog akkor illeti meg az érintettet, ha az adatkezelés az ő hozzájárulásán, vagy szerződésen alapul, és automatizált módon történik. A jog gyakorlása nem érintheti hátrányosan mások jogait, szabadságát.

    6. a tiltakozás joga: amennyiben az adatkezelés jogalapja az adatkezelő által érvényesíteni kívánt jogos érdek, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen. Ilyen az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

  8. Jogorvoslati jogok

    Amennyiben az Ön megítélése szerint a személyes adatainak az Adatkezelő általi kezelése kapcsán jogsérelem érte, és az ezzel kapcsolatos kérésire, észrevételeire megítélése szerint nem, vagy nem megfelelő időben, illetve módon reagáltunk Ön jogosult az illetékes felügyeleti hatósághoz panasszal fordulni.

    Az illetékes felügyeleti hatóság adatai:

    megnevezés:Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
    cím:1125. Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22c,
    e-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
    telefon:+36 1 391 1400

    Ön jogosult továbbá a lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulni, amennyiben megítélése szerint az Adatkezelő személyes adatait jogszabály, vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában foglalt rendelkezéseket megsértve kezeli.

    Javasoljuk, hogy amennyiben a felügyeleti hatósághoz, bírósághoz fordulást tervezi, előzetesen az Adatkezelőnél érdeklődjön, mivel a felmerült kérdései, orvoslást igénylő kérései tekintetében a szükséges információk az adatkezelőnél állnak rendelkezésre.

    Társaságunk elkötelezett a jogszerű, átlátható és tisztességes adatkezelés elveinek megvalósítása mellett, ezért a sérelmesnek vélt helyzetekben soron kívül intézkedünk a felmerült kérdések tisztázására, illetve a megállapított sérelem orvoslására és a megállapításokról, valamint a tett intézkedéseinkről, továbbá amennyiben az adatkezeléssel kapcsolatban kérdéssel fordul az Adatkezelőhöz a hozzánk fordulásától számított legfeljebb 1 hónapon belül tájékoztatjuk.

 


  1. A GDPR magyar nyelvű szövegét az alábbi weboldalon érheti el: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/ELI/?eliuri=eli:reg:2016:679:oj a jelen adatkezelési tájékoztatóban szereplő fogalmakat a GDPR 4. cikkében olvasható „fogalommeghatározások” szerinti értelemben használjuk.

 

Vissza a lap tetejére